Kategórie

Výrobcovia / značky

AQARA Presence Sensor FP2 (PS-S02D) - Senzor prítomnosti

AQARA-PS-S02D-1396

nové (nepoužité)

Aqara Presence Sensor FP2 využíva špičkovú technológiu milimetrových vĺn, ktorá dokáže presne zistiť prítomnosť ľudí aj pri miernych pohyboch.

  • Ultra-vysoká presnosť a detekcia viacerých osôb.
  • Rozpoznávanie pádu človeka a vstavaný svetelný senzor.
  • Miestna automatizácia a flexibilné spôsoby inštalácie.
  • IPX5 a skrytý port USB-C.
  • Podpora HomeKit.

Viac detailov

Časovo obmedzená ponuka:

78,01 € s DPH

82,99 € s DPH


65,01 € bez DPH
245 ks
na sklade

- +

Značka: Aqara

Štítky: ZigBee, Aqara

 
Detaily

Aqara Presence Sensor FP2

Aqara Presence Sensor FP2 využíva špičkovú technológiu milimetrových vĺn, ktorá dokáže presne rozpoznať prítomnosť ľudí aj pri miernych pohyboch. Táto technológia zaisťuje kontinuitu a stabilitu inteligentného zariadenia. Má tiež funkciu zónového polohovania, čo umožňuje automatizáciu rôznych podmienok v rôznych zónach, ako sú postele a stoly. Jeden priestor je teraz možné rozdeliť až na 30 malých zón a rozpoznať až päť cieľov (Multi-person Detection). Môže tiež ovládať ďalšie inteligentné domáce zariadenia prostredníctvom ekosystémov, ako je Apple Home, aby sa dosiahli širšie aplikácie. Disponuje funkciami, ako je rozpoznávanie pádu človeka a vstavaný svetelný senzor. Rovnako ide o skvelého pomocníka, ktorý dokáže skutočne spojiť rozmanitosť domáceho života používateľa a realizovať automatizáciu rôznych osobností.

Snímač prítomnosti AQARA FP2

Hlavné funkcionality:

Polohovanie zón: Ponúka významné výhody oproti tradičnému infračervenému PIR pohybové senzory pomocou jedného radarového senzora na monitorovanie miestností až do cca. 430 štvorcových stôp (cca 40 m²)*. Ďalej ho môžete rozdeliť až na 30 zón, ako je pohovka, posteľ alebo pracovná plocha. Okrem toho môžete pre každú zónu nastaviť individuálnu automatizáciu. Je to, ako keby ste súčasne používali niekoľko pohybových senzorov PIR s jedným senzorom prítomnosti, FP2.

Detekcia viacerých osôb: Až 5** ľudia môžu byť detekovaní súčasne. Výsledkom je, že pri delení priestoru dokáže automaticky reagovať aj podľa polohy rôznych ľudí bez toho, aby sa navzájom rušili.

Ultra vysoká presnosť: Súkromie a presnosť detekcie sú brané do úvahy. Je schopný rozpoznať neindukčnú detekciu signálu bez zhromažďovania skutočných obrázkov.
Automatizáciu možno vo všeobecnosti dosiahnuť lokálne. Radarová technológia s milimetrovými vlnami je stabilnejšia ako detekcia infračerveným senzorom, aj keď sedíte alebo spíte.

Ovládajte ostatné zariadenia pomocou HomeKit atď.: FP2 je vystavený ako viacero senzorov v HomeKit (a Home Assistant), Alexa a Google Home. Senzor môžete jednoducho integrovať
bez potreby hub-u, čo je zrejme najlepšie riešenie pre nadšencov inteligentnej domácnosti na rozšírenie nastavenia inteligentnej domácnosti.****

Detekcia pádu a výstrahy***: Keď niekto v spadne miestnosť, FP2 to dokáže zistiť a upozorniť vás. Je vyrobený tým najsúkromnejším a najpohodlnejším možným spôsobom, bez potreby nosiť akékoľvek zariadenia alebo inštalovať kameru na neustále monitorovanie. Dosah je kruh s polomerom 2 metre a presnosť detekcie pádu je > 98 %. Odporúčaná výška inštalácie je 2,5 m-2,8 m.

Vstavaný svetelný senzor: Plne funkčný senzor detekcie svetla v ekosystéme Aqara. Vďaka tomu sa automatizácia osvetlenia stáva oveľa flexibilnejšou a príjemnejšou. Vstavaný svetelný senzor tiež umožňuje pokročilú domácu automatizáciu založenú na tme.

Lokálna automatizácia a flexibilné spôsoby inštalácie: Po dokončení nastavenia dokončená, produkt beží lokálne. Automatizácia FP2 bude stále fungovať tak, ako bola pôvodne nastavená, ak sa občas vyskytne nestabilita siete Wi-Fi. A lepšie chráni vaše súkromie. Má niekoľko spôsobov inštalácie, ktoré je možné prispôsobiť rôznym scenárom inštalácie.

IPX5 a skrytý port USB-C: Vďaka IP hodnotenie, senzor môže byť inštalovaný aj vo vlhkom prostredí, ako sú kúpeľne. Senzor má otvorený port USB-C, ktorý vám umožňuje
zameniť priložený kábel za akýkoľvek kompatibilný s USB-C, čím sa zvyšuje flexibilita umiestnenia.

Snímač prítomnosti AQARA FP2

Vylúčenie zodpovednosti

*Odporúčaný detekčný priestor je 10 m³ -40 m³.

** Najlepší výsledok možno dosiahnuť v prípade sledovania maximálne 3 osôb.

***Pri detekcii pádu je podporované iba umiestnenie na strop. A detekcia pádu môže identifikovať iba väčšinu bežných scenárov pádu a nemôže byť použitá ako náhrada za lekárske vybavenie alebo zrak. V súčasnosti nedokáže detekcia pádu rozlíšiť medzi pomalým pádom alebo omdlievaním po tom, čo si sadnete.

****Bluetooth je k dispozícii pre budúcu funkciu ako Matter.

Porovnanie

Technológie snímania
Výhody
Nevýhody
Milimetrové-vlnové Radarové senzory
1. Silný rozsah detekcie.
2. Nízky výkon radaru.
3. Presné vnímanie vzdialenosti a uhla.
Občas narušený niektorými zdrojmi, ako sú ventilátory a rastliny. (Ale FP2 ich môže nastaviť ako narušené zdroje, čím sa vyhne rušeniu.)
PIR senzor
1. Malý.
2. Lacné.
3. Nízka spotreba energie.
4. Jednoduché použitie.
Snímače pohybu PIR majú vplyv teploty: ak je teplota okolia vysoká, presnosť môže  byť veľmi ovplyvnená. (Pasívne infračervené) 1. Nedá sa zistiť nehybné ľudské telo.
2. Nie je možné rozlíšiť viacero ľudí.

Snímač prítomnosti AQARA FP2

Prípady používateľov:

Scéna 1: Scéna „Redefinícia priestoru“

V minulosti inteligentnej domácnosti museli ľudia často inštalovať malé pohybové senzory na rôzne miesta. Pretože rozsah detekcie a schopnosť senzora sú obmedzené, používateľ musí nainštalovať viacero senzorov. Výsledkom je nepohodlná správa používateľov, problematické nastavenia a ďalšie problémy.

FP2 predefinuje „virtuálny priestor“ v aplikácii. Znovu rozdeľte priestor v rozsahu 40 m³ (8 m × 6 m). To znamená, že v takomto rozsahu potrebujú používatelia iba jeden senzor ľudskej prítomnosti na realizáciu vlastnej automatizácie vo viacerých virtuálnych malých priestoroch, aby sa znížil neporiadok a spotreba energie používateľov spravujúcich viacero senzorov. Teraz je jeden snímač prítomnosti FP2 približne rovnaký ako bežné používanie viacerých starých snímačov, čo umožňuje nepretržitú úsporu energie. Jednoduchý život začína zjednodušením inteligentných domácich zariadení.

Scéna 2: Tiché čítanie

Tradičné snímače pohybu PIR zvyčajne nedokážu rozpoznať, keď používateľ ticho sedí. V dôsledku toho niektoré automatizačné zariadenia nedokážu zachytiť a pozastaviť prácu. Preto musí používateľ často potriasť rukou, aby sa spustilo snímanie senzorom.

Keď používatelia automatizujú so starými PIR snímačmi pohybu/prítomnosti, často sa stáva, že automatizáciu snímania nemožno spustiť kvôli pokojnému sedeniu. Použitie FP2 môže tento problém efektívne vyriešiť. Radarová technológia s milimetrovými vlnami použitá v FP2 dokáže snímať tlkot srdca a dýchanie používateľa, aj keď používateľ nehybne sedí.

Scéna 3: Ovládajte ďalšie podzariadenia inteligentnej domácnosti pripojením k Apple HomePod mini atď.

Vhodné pre používateľov, ktorí už majú doma Apple Home, Google Home a Amazon Alexa. V minulosti používatelia používali produkty tretích strán a často potrebovali hlasovú interakciu na spustenie iných zariadení. Existuje nejaký iný spôsob, ako dosiahnuť, aby bolo inteligentné správanie používateľov prirodzené bez vynaloženia príliš veľkého úsilia?

FP2 je pripojený k zariadeniu Apple HomePod mini, používateľovi stačí zadať špecifickú malú oblasť a FP2 zaznamená prítomnosť ľudského tela, ktoré môže spustiť ďalšie inteligentné svetlá, aby reagovali zapnutím svetiel.

Scéna 4: Detekcia pádu a zníženie zranenia spôsobeného pádom (noví používatelia senzorov)*

V skupine starších ľudí ľahko dochádza k pádom. Čo najskôr poznať takúto situáciu je pre starších ľudí dôležitým spôsobom, ako predchádzať zraneniam spôsobeným pádom, najmä u starších ľudí žijúcich osamote. Preto je veľmi dôležité včas odhaliť pád a získať informačné pripomienky.

FP2 sa inštaluje na relatívne úzkych miestach stropnou inštaláciou, ako sú kuchyne, toalety alebo spálne. Detekcia stavu pádu v reálnom čase a vzdialená spätná väzba v aplikácii, takže vzdialení členovia rodiny môžu rýchlejšie dostávať pripomienky a alarmy.

*Detekcia pádu dokáže identifikovať iba väčšinu scenárov pádu a nemôže byť použitá ako náhrada za lekárske vybavenie alebo zrak. V súčasnosti nedokáže detekcia pádu rozlíšiť medzi pomalým pádom alebo omdlievaním po tom, čo si sadnete.

Snímač prítomnosti AQARA FP2

Príklady automatizačných scén:

1. Režim Away bez oneskorení.

AK senzory prítomnosti v každej miestnosti zistia neprítomnosť, POTOM vypnite svetlá, klimatizáciu a zapnite výstražný systém.

Predtým ste museli čakať desiatky minút, aby ste sa uistili, že sa režim Preč sa nespustí, keď je niekto doma. Teraz budete môcť šetriť energiu a zvýšiť ochranu bez toho, aby ste manuálne aktivovali režim preč.

(Snímač prítomnosti FP2 + hub + inteligentná zásuvka/inteligentné svetlá)

2. Automatizácie Wake Up, ktoré neobťažujú členov vašej rodiny.

AK niekto vstúpi do kúpeľne, kým je v zóne postele stále detegovaná prítomnosť, POTOM neotvárajte žalúzie*.

* Mali by ste nakonfigurovať dve automatizácie: pre prítomnosť a neprítomnosť v zóne lôžka. FP2 dokáže rozpoznať, či je niekto stále v posteli, a automatika prebúdzania sa nespustí v prípade, že sa iná osoba zobudí.

(Snímač prítomnosti FP2 + hub + ovládač závesu)

Snímač prítomnosti AQARA FP2

3. Akcentné osvetlenie, ktoré vás bude nasledovať.

AK sa na pracovnej ploche zistí prítomnosť, POTOM zapnite príslušné svetlá.

Osvetlenie vás teraz môže sledovať po miestnosti: zapnú sa iba svetlá vo vašej blízkosti, zatiaľ čo ostatné svetlá zhasnú, keď opustíte priestor!

(Snímač prítomnosti FP2 + hub + pásik LED/inteligentné svetlá/inteligentná zástrčka)

Snímač prítomnosti AQARA FP2

4. Zistite prítomnosť a začnite so zabezpečením domu.

AK sa v obývačke zistí prítomnosť, POTOM zapnite kameru Aqara G3 na sledovanie.

Zapnite kameru G3 detekciou prítomnosti ľudí vo väčšom priestore: ak niekoho zachytí FP2, kamera G3 sa automaticky zapne na monitorovanie a môže prechádzať po obývačke.

(Snímač prítomnosti FP2 + Camera Hub G3)

Snímač prítomnosti AQARA FP2

Špecifikácie:

  • Názov produktu: Aqara Presence Sensor FP2
  • Typ produktu. PS-S02D/PS-S02E
  • Dosah rozpoznávania: Montáž na stenu: 8 metrov v radiálnom smere, s horizontálnym uhlom 120°, sledovanie až 5 cieľov.
  • Montáž na strop: Kruh s polomerom 2 metre, presnosť detekcie pádu>98 %
  • Napájanie: DC 5V 1A, porty typu C
  • Bezdrôtový protokol: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.2, *Bluetooth je k dispozícii pre fungovanie s Matter (v budúcnosti)
  • Prevádzková teplota: –10°C ~+40°C
  • Prevádzková vlhkosť: 0~95 % RH, nekondenzujúca
  • Hodnotenie ochrany: IPX5
 
Vlastnosti
Brand IDAQARA
Krajina pôvoduCN
Kód colného sadzobníka9031809090
IoT - Internet of ThingsBezdrôtová komunikácia
Apple HomeKitÁno
MatterMatter over Wi-Fi
WiFi2.4 GHz
BluetoothBluetooth Low Energy
Zabezpečenie majetkuDetekcia pohybu
NapájanieKáblové napájanie
Typ použitiaVnútorné

Napíšte Váš názor

AQARA Presence Sensor FP2 (PS-S02D) - Senzor prítomnosti

Aqara Presence Sensor FP2 využíva špičkovú technológiu milimetrových vĺn, ktorá dokáže presne zistiť prítomnosť ľudí aj pri miernych pohyboch.

  • Ultra-vysoká presnosť a detekcia viacerých osôb.
  • Rozpoznávanie pádu človeka a vstavaný svetelný senzor.
  • Miestna automatizácia a flexibilné spôsoby inštalácie.
  • IPX5 a skrytý port USB-C.
  • Podpora HomeKit.

Napíšte Váš názor

 
VIDEO

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)

Menu