Kde umiestniť Z-Wave záplavový senzor?

Kde umiestniť Z-Wave záplavový senzor?

Konečne ste sa rozhodli pre kúpu Z-Wave záplavového senzora pre Váš inteligentný dom alebo sa zahrávate s myšlienkou obstarať si jeden? Poradíme Vám miesta a miestnosti v dome kde je vhodné takýto senzor umiestniť.

Práčovňa

Umiestnenie záplavového senzora v blízkosti práčky je jedno z najužitočnejších využití takéhoto senzora. Prečo? Práčka je jedno z veľmi často využívaných zariadení a nie je prekvapujúce keď sa pokazí. Podľa štatistík sa práčka zvykne pokaziť v priemere každých 7-8 rokov. Takže ak vlastníte staršiu práčku zvážte, či nie je vhodné použiť záplavového senzora práve v blízkosti práčky. A nakoľko nikdy neviete kedy sa môže práčka pokaziť práve Vám a tak zabráňte potencionálnemu vytopeniu.

Kúpeľňa

Toaleta je určite jedným z najlepších vynálezov všetkých čias ale taktiež veľa krát môže spôsobiť vytopenie domácnosti. Spravidla sa takáto situácia stane v najnevhodnejšej dobe napríklad v dobe keď ste v práci alebo cez noc. Takéto vytopenie môže spôsobiť poškodenie podláh vodou, taktiež môže spôsobiť plesne v celej kúpeľni a vytvoriť nebezpečné situácie vďaka klzkým podlahám.

Umiestnite senzor Z-Wave vody pod drez najmä ak viete, že vaše umývadlo obsahuje problematické potrubie náchylné na prasknutie.  Vzhľadom k tomu, že výmena potrubí je finančne náročná záležitosť ako vhodná alternatíva sa javí použitie záplavového senzora. Ba čo viac použitím kombinácie Z-Wave záplavového senzora a Z-Wave regulátora prietoku vody je možné dotiahnuť automatizáciu bývania do takého štádia, že v prípade detekcie vody regulátor prietoku vody hneď uzavrie hlavný prítok vody.

Kuchyňa

Okrem práčky je umývačka riadu ďalším z najpoužívateľnejších elektrických spotrebičov v domácnosti. Miesto pri umývačke riadu je bežne prehliadané miesto, ktoré môže byť veľmi rýchlo vytopené vzhľadom nato koľko vody takouto umývačkou pretečie. Preto sa môže veľmi rýchlo stať, že voda si nájde cestou von z umývačky riadu. Vďaka Z-Wave záplavovému senzoru v spolupráci zo Z-Wave zásuvkou môžete posunúť automatizáciu na taký level, že pri detekcii úniku vody hneď odpojíte umývačku riadu od elektriny pomocou Z-Wave zásuvky.

Suterén

Typický kotol má zvyčajnú životnosť okolo 12 rokov predtým než je potrebné ho nahradiť. Umiestnite Z-Wave záplavový senzor v blízkosti kotla a vyhnite sa väčšiemu poškodeniu tak dôležitého zariadenia ako kotol dozaista je. Niektoré záplavové senzory kombinujú viacero senzorov ako je napríklad aj teplotný senzor, ktorý v prípade detekcie poklesu teplôt v blízkosti kotla môže indikovať disfunkciu kotla.

Sledovanie hladiny vody

Z-Wave záplavový senzor, ktorý obsahuje káblové sondy alebo senzor, ku ktorému je takéto sondy možné pripojiť  je možné využiť aj na sledovanie hladiny v nejakej vodnej nádrži a to tak, že sondy spustíme do určitej výšky, nad ktorú nechceme aby sa voda dostala a prípade, že hladina vody dosiahne túto výšku užívateľ dostane notifikáciu.

Tak to boli naše typy pre využitie Z-Wave záplavových senzorov v domácnosti. Ak máte nejaké nezvyčajné využitie pre Z-Wave záplavový senzor neváhajte sa s ním podeliť s nami.

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Vyhľadávanie v blogu

Najnovšie názory

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu

Porovnať 0