Prečo je Z-Wave systém taký populárny?

Prečo je Z-Wave systém taký populárny?

Odkedy bola technológia Z-Wave v roku 2005 predstavená, úplne zmenila pohľad na riešenia inteligentných domácností. Celosvetovo predaných už bolo cez 50 miliónov Z-Wave zariadení a tu je dôvod prečo:

1. Z-Wave kontrolery Vám umožňujú vzdialené ovládanie domácnosti cez Internet: Verte či nie, existujú systémy inteligentnej domácnosti, ktorú takúto funkciu a schopnosť nemajú. So Z-Wave je však, vzdialený web prístup štandardná funkcia. Dokážete sa prihlásiť do Vášho inteligentné systému z akéhokoľvek miesta na svete, cez zariadenie, ktoré má prístup na internet a obsahuje webový prehliadač. Takto dokážete kontrolovať stav Vašej domácnosti z ľubovoľného miesta a nastaviť si podmienky v domácnosti pred príchodom domov podľa potreby, napr. vykúriť si ľubovoľnú izbu, zapnúť osvetlenie, multimédia, otvoriť garáž.

2. Stovky výrobcov vyvíjajú Z-Wave produkty: Jedna z najväčších výhod Z-Wave systému, že Vy ako je používateľ nie ste limitovaný na jedného výrobcu alebo značku. To znamená, že aj keď máte riadiacu jednotku od výrobcu ako je napr. Fibaro, Vera, Z-Wave.me, Zipato nie ste viazaný používať len zariadenia vyrobené pod ich značkou. Z-Wave Aliancia zahŕňa viac stovky developerov a výrobcov, ktorý poskytujú Z-Wave kompatibilné produkty a tým pádom Vám dávajú tisícky možností ako si poskladáte Váš domáci systém. Pozn.: Samozrejme pri špecifických zariadeniach je niekedy kompatibilita neúplná, preto je veľmi dôležité akú riadiacu jednotku si pre Vašu domácu automatizáciu vyberiete. Pýtate sa ako zistiť kompatibilitu medzi riadiacou jednotkou a Z-Wave zariadeniami? Jednoducho na našom webe nájdete filter kompatibility – viac v článku.

3. Z-Wave je cenovo dostupné: High-end automatizačné systémy, ktoré stoja tisíce eur nie sú jediná možnosť pre ľudí, ktorý chcú kvalitný inteligentný domáci systém. Z-Wave síce nie je úplne najlacnejšou možnosťou avšak je jedným z najspoľahlivejších riešení, ktoré Vás nedonútia vyhlásiť bankrot.

4. Nastavenie a inštaláciu Z-Wave zvládne samotný používateľ: Z-Wave kontrolery a zariadenia sú navrhnuté ako Do-It-Yourself riešenia, to znamená, že väčšinu nastavení a inštalácie, zvládne takmer každý používateľ sám. Pri niektorých zariadeniach alebo vytváraní automatizačných scén možno bude menej skúsení používateľ potrebovať technickú podporu, všetko však záleží na šikovnosti užívateľa.

5. Z-Wave nikam neodchádza: Z-Wave technológia je súčasťou trhu už celkom dlhú dobu a to je veľké plus pokiaľ sa rozhodujete investovať do smart technológie pre inteligentnú domácnosť. Žijeme v dobe startupov, kde prichádza veľa nových technológii aj na poli domácej automatizácie, avšak veľa z nich nedokáže preraziť dlhodobejšie a neskôr ukončia podporu pre ich produkty, čo sa v konečnom dôsledku dotkne najviac zákazníkov. So Z-Wave systémom je takýto risk minimálny nakoľko sa táto technológia teší veľkej obľube u koncových zákazníkov vlastníkov domov ale aj predajcov.

6. Voliteľná integrácia s inými technológiami: Pretože Z-Wave je už dnes populárny, veľa výrobcov inteligentných zariadení sa snaží umožňovať integráciu do Z-Wave systémov, či už sa jedná o kamerové systémy, alarmy, osvetlenie Philips Hue, iRoomba, atď. Možnosti integrácie sú takmer nekonečné.   

7. Z-Wave je bezpečné: Neviem či ste niekedy počuli, že by bol Z-Wave systém hacknutý. Zariadenia s novým označením Z-Wave Plus podporujú zabezpečené šifrovanie AES-128. Najväčšou hrozbou ako by mohol byť Z-Wave systém hacknutý leží v nezabezpečenom Internetovom pripojení a tomu je možné jednoducho sa vyhnúť pokiaľ venujete dostatočnú pozornosť zabezpečeniu vašej domácej siete. Tým pádom Z-Wave systém je tak bezpečný ako vaše zabezpečenie internetovej siete.

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Vyhľadávanie v blogu

Najnovšie názory

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu

Porovnať 0