Homey meranie spotreby elektriny na 3 fázach

Homey meranie spotreby elektriny na 3 fázach

Ako nainštalovať inú (alternatívnu) inú ako originálnu Homey app (CLI metóda). V tomto konkrétnom prípade si ukážeme, ako nainštalovať alternatívnu aplikáciu Homey pre zariadenia AEOTEC, táto alternatívna aplikácia AEOTEC Homey podporuje 3 svorkový merač elektrickej spotreby pre 3 fázové systémy -> AEOTEC Domáci Merač Energie 3-Svorky (60A) Gen5 - (ZW095C3-A60).

 

Všetky detailné informácie o Homey CLI nájdete - https://community.athom.com/t/how-to-cli-install-method/198

Zdroj Homey CLI (Command Line Interface) - Command Line Interface for Homey App Development

Kredit za vytvorenie úžasnej alternatívnej aplikácie Homey app pre AEOTEC produkty patrí GitHub užívateľovi kentaclub, ktorý vytvoril túto aplikáciu, skvelá práca.

 

Najprv musíte urobiť: Inštalácia Node.js

  • Vo mobilnej aplikácii pre Homey si môžete skontrolovať verziu Node.js použivanú Homey, ako na to: Settings - General - About - Node.js verzia. Pozrite obrázok nižšie.
  • Stiahnite si Node.js (použite verziu, ktorú má Homey alebo vyššiu) - https://nodejs.org/
  • Po stiahnutí súboru Node.js ho nainštalujte do svojho počítača.

Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app

 

Homey CLI AEOTEC alternative app

Druhým krokom je stiahnutie alternatívnej aplikácie, ktorú chcete nainštalovať do Homey, napríklad z Githubu

  • V tomto konkrétnom prípade inštalujeme alternatívnu aplikáciu pre produkty AEOTEC, ktorá podporuje zariadenie AEOTEC Home Energy Meter 3-Clamp (60A) Gen5 (ZW095C3-A60). Ďakujeme používateľovi GitHub kentaclub za poskytnutie tejto aplikácie, skvelá prácu.
  • Prejdite do úložiska na GitHub (toto je odkaz na alternatívnu aplikáciu pre produkty AEOTEC, ktorá podporuje AEOTEC Home Energy Meter 3-Clamp (60A) Gen5 (ZW095C3-A60), rovnako môžete nainštalovať akúkoľvek Homey app-ku, ktorú niekde nájdete, napríklad GitHub)
  • Stiahnite si zip súbor, najlepším miestom je Plocha (Destkop).
  • Rozbaľte súbor zip, najlepším umiestnením je Plocha (Destkop).
  • V nižšie uvedenom návode sa používa systém Windows 10, takže ak používate iné operačné systémy, ako sú napríklad distrá Linuxu alebo MAC, príkazy(commands) a cesty(path) k súboru sa môžu trochu líšiť.
  • Ako zistiť systémovú cestu k adresáru / súborom, pozrite obrázok nižšie.

Homey CLI AEOTEC alternative app

 

Upozornenie: Ak používate originálnu Homey app pre zariadenia AEOTEC, musíte túto aplikáciu odstrániť / odinštalovať. Mali by ste odobrať a znova pridať zariadenia AEOTEC do Homey cez novú aplickáciu AEOTEC. Tu nájdete zoznam podporovaných zariadení AEOTEC v alternatívnej aplikácii - https://github.com/kentaclub/homey.aeotec

Upozornenie: 3. apríla 2020, deň, keď som testoval AEOTEC 3 fázový merač spotreby s Homey. Meranie generovanej / produkovanej energia nie je v Homey aplikácii v súčasnosti funkčná (takže ak máte fotovoltaický systém, môžete byť trochu smutný). Možno to v budúcnosti bude vyriešenie, ale zatiaľ to nefunguje. O princípe reportovania meraných dát 3 fázového merača AEOTEC si môžete prečítať viac na tomto odkaze (link), veľmi zaujímavé čítanie.

Poznámka: Po nainštalovaní alternatívnej aplikácie Homey pre zariadenia AEOTEC môžete stiahnutý súbor ZIP a rozbalené súbory odstrániť.

 

Nastavenie a práca s Node.js

0. Otvorte príkazový riadok (najlepší spôsob je otvorenie CMD ako správca /admin)

Homey CLI AEOTEC alternative app

Homey CLI AEOTEC alternative app

1. Nainštalujte Homey CLI tools príkazom: npm install -g homey

2. Prihláste sa do Homey z príkazového riadku príkazom homey login (povolte prístup cez otvorenú webovú stránku)

Homey CLI AEOTEC alternative app

3. Príkazom homey select (vyberte váš Homey, pravdepodobne vo svojom Homey účte máte iba jeden, pomocou šípok hore/dole pre navigáciu a výber potvrďte stlačením Enter-u).

4. Prejdite v príkazovom riadku do priečinka na pracovnej ploche, kde ste stiahli aplikáciu AEOTEC Homey a rozbalili. Môžete použiť príkaz cd c:/users/WindowsUsername/desktop (Nahraďte WindowsUsername za skutočné užívateľské meno, ktoré používate na prihlásenie do Windows PC). Môžete použiť lomítko alebo spätné lomítko v ceste, aspoň v mojom prípade cesta v systéme Windows 10 môže byť zapísana oboma spôsobmi, správnym spôsobom v systéme Windows by malo byť spätné lomítko (pre mňa je však záhadou, prečo tento blog nechce v texte zobraziť spätné lomítko, môžete mi dať vedieť v komentároch nižšie).

5. Prejdite do konkrétneho priečinka aplikácie AEOTEC Homey app. Môžete použiť príkaz cd homey.aeotec-master

6. Nainštalujte aplikáciu, použite príkaz: homey app install

 

Poznámka: Ak dostanete červené upozornenie, že Homey is offline, skontrolujte, či nemáte nainštalovanú aplikáciu AEOTEC, ak odinštalovanie nepomôže, reštartujte Homey a skúste zopakovať vyššie uvedené kroky.

 

Ako vyzerá zariadenie AEOTEC Home Energy Meter 3-Clamp (60A) Gen5 (ZW095C3-A60) po pridaní do Homey (s týmto procesom by ste mali byť oboznámení - link) v mobilnej aplikácii Homey, môžete vidieť nižšie na obrázkoch a dokonca aj na videu.

Video

Obrázky

Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app

Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app

Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app

Homey CLI AEOTEC alternative app Homey CLI AEOTEC alternative app

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Vyhľadávanie v blogu

Najnovšie názory

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu

Porovnať 0