AQARA Hub M2 podporuje Matter (BETA)

AQARA Hub M2 podporuje Matter (BETA)

Pozdrav z Aqary! 3.2.2022

S nadšením vám oznamujeme, že dnes Aqara začína uvádzať nový firmvér pre Hub M2, verziu 4.0.0 (beta), aby doň pridal podporu Matter hub-ov (riadiacich jednotiek), čo umožňuje, aby sa pripojené zariadenia Zigbee stali kompatibilnými s Matter. Matter je nový štandard konektivity pre IoT zariadenia, ktorý umožňuje širokému spektru doplnkov pre inteligentnú domácnosť spolupracovať naprieč značkami a ekosystémami. Prostredníctvom Hub-u M2 s týmto novým firmvérom sa zariadenia Aqara Zigbee budú môcť pripojiť k aplikáciám tretích strán pripravených na Matter štandard cez Wi-Fi. Tento firmvér však neaktualizuje zariadenia Zigbee, aby podporovali Thread.

V tejto fáze je aktualizácia firmvéru určená pre všetky Hub-y M2, ktoré sú distribuované na globálnych trhoch mimo pevninskej Číny, a nový firmvér vložíme do Hub-ov v rôznych časoch a postuponostiach, aby sa zabezpečil hladký zážitok, počnúc Hub-mi M2, ktoré boli vyrobené nedávno (v roku 2022). Odhaduje sa, že proces potrvá 4 až 6 týždňov, kým všetky Hub-y M2 dostanú aktualizáciu firmvéru. Ostatné huby Aqara vrátane Hub M1S/M1S Gen 2, Hub E1, Camera Hub G3 a Camera Hub G2H Pro dostanú podobné aktualizácie firmvéru v nasledujúcich mesiacoch.

Používatelia Aqara môžu skontrolovať dostupnosť najnovšieho firmvér-u v aplikácii Aqara Home. Ak bude verzia firmvéru 4.0.0 (beta) dostupná pre hub M2, používatelia sa môžu rozhodnúť aktualizovať firmvér a začať skúmať nový štandard Matter.

Ak chcete aktivovať Matter, zvoľte "Bind to Matter (Beta)" v nastaveniach hub-u M2. A pozrite si toto video s podrobnými pokynmi na nastavenie.

Používateľom dôrazne odporúčame, aby si pred pokračovaním pozorne skontrolovali požiadavky:

  • Uistite sa, že aplikácia Aqara Home je aktuálna (verzia 3.0.8 alebo vyššia) a je pripojená k jednému z globálnych serverov mimo pevninskej Číny;
  • Prepojte aspoň 1 zariadenie Zigbee s hubom M2 predtým, ako pripojíte M2 k akejkoľvek platforme tretích strán prostredníctvom služby Matter;
  • Uistite sa, že hub M2, ovládače Matter (napr. HomePod mini, Nest Hubs atď.) a mobilný telefón s aplikáciou Matter-ready sú na rovnakom lokálna sieť (rovnaké SSID);
  • Ak majú používatelia v úmysle prepojiť hub M2 s Apple Home cez Matter, uistite sa, že verzia firmvéru zariadení Apple (napr. iPhone, HomePod mini) je aktuálna (verzia 16.3 alebo vyššia).

Upozorňujeme tiež, že prepojenie existujúcich zariadení s Matter nebude od používateľov vyžadovať, aby všetko resetovali. Používatelia môžu naďalej používať HomeKit (odporúčané) a pripojiť zariadenia Aqara k iným systémom cez Matter.

Matter je nový štandard a vieme, že skúsenosti s Matter a zariadeniami Aqara majú stále množstvo obmedzení (ako je uvedené ďalej). S našimi partnermi pracujeme na ďalšej optimalizácii.

  • V tejto fáze máme viac ako 40 zariadení Aqara, ktoré sa dokážu spojiť s Matterom cez hub M2 (pozrite si tento zoznam). Podporu Matter zaručene získajú iba globálne verzie týchto zariadení, pretože čínske verzie niektorých zariadení nemusia byť momentálne podporované.
  • V prípade pripojenia zariadení k Apple Home cez Matter upozorňujeme, že je veľmi citlivé na kvalitu a signál Wi-Fi routera. Ak signál nie je dostatočne silný, často sa zobrazí „Žiadna odozva“.
  • Ak chcete pridať zariadenia do Google Home cez Matter, používatelia musia mať jedno zo zariadení Google Home alebo Nest ako ovládač Matter (pozrite si toto blog). Používatelia tiež potrebujú mať telefón s Androidom pre aplikáciu Google Home pripravenú na Matter, pretože Google Home na zariadeniach so systémom iOS zatiaľ Matter nepodporuje.
  • Amazon Alexa a Samsung SmartThings zatiaľ nepodporujú typ zariadenia Matter Bridge (napríklad Hub M2) a nemôžu pripojiť zariadenia Zigbee, ktoré sú pripojené k M2 cez Matter, momentálne.
  • Nový firmvér je BETA verzia a môže obsahovať nejaké chyby, ktoré môžu v niektorých prípadoch spôsobiť neočakávané situácie. Ak sa tak stane, skúste sa odpojiť Hub M2 od Matter a znova pridať hub do aplikácie Matter.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať. Ďakujeme!

AQARA

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Vyhľadávanie v blogu

Najnovšie názory

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu

Porovnať 0