Čo sú to Virtuálne zariadenia v systéme Fibaro ?

Čo sú to Virtuálne zariadenia v systéme Fibaro ?

Čo sú to Virtuálne Zariadenia?

Virtuálne zariadenia sú flexibilné a ľahko vytvoriteľné rozšírenia softvéru FIBARO Home Center, a to najmä na účely integrácie. Vo virtuálnych zariadeniach môže bežať Lua Skript (len vo Fibaro Home Center 2) alebo Virtuálne Zariadnie môže odosielať tzv. reťazec (string, v ktorom môže byť obsiahnutý HTTP príkaz) na akékoľvek zariadenie viditeľné v lokálnej sieti. Inými slovami, s virtuálnymi zariadeniami môžete vytvoriť komplexné riešenie na ovládanie mnohých inteligentných zariadení vo vašom dome, ako je TV, audio systémy a mnoho ďalších.

Aký je účel používania Virtuálnych Zariadení?

Väčšina inteligentných zariadení, ktoré môžu byť ovládané virtuálnymi zariadeniami, má už vlastnú, určenú aplikáciu pre smartfóny. Tranformácia ovládania takéhoto inteligentného zariadenia do podoby virtuálnych zariadení môže poskytnúť používateľskú manuálnu kontrolu, ale oveľa dôležitejšou črtou virtuálneho zariadenia je to, že sa dá použiť s scénami FIBARO Home Center. Otvára sa teda spôsob interakcie s mnohými zariadeniami rôznych dodávateľov a technológií pod jednotnou kontrolou zo systému FIBARO Home Center.

Z čoho sa virtuálne zariadenia skladajú a ako môžu vyzerať?

Virtuálne zariadenia môžu byť prezentované ako sada tlačidiel, ktorá je skoro rovnaká ako vaše diaľkové ovládanie televízora. Každému tlačidlu môžeme priradiť kód LUA alebo HTTP žiadosť (request), ktorá sa pošle na zvolené zariadenie v sieti LAN. Každé tlačidlo sa môže spustiť pomocou definovanej scény vo FIBARO Home Center. Tiež je možné zmeniť označenie a pomenovanie pre každé existujúce tlačidlo.

Čo potrebujem na vytvorenie Virtuálneho Zariadenia?

Na vytvorenie virtuálneho zariadenia potrebujete prístup do riadiacej jednotky Fibaro Home Center 2 alebo Fibaro Home Center Lite. Za zmienku stojí, že pri použití Fibaro Home Center Lite nemáte prístup k LUA programovaniu a teda môže využiť len HTTP žiadosti (requesty). Ak rozmýšlate nad komplexnými integráciami, Fibaro Home Center 2 bude lepšou voľbou. 

Môžem si stiahnuť Virtuálne Zariadenie zadarmo?

Všetky virtuálne zariadenia na našej stránke sú zadarmo. Virtuálne zariadenia môžete nájsť v jednotlivých článkoch na našom blogu a taktiež množstvo Virtuálnych Zariadení a scén je dostupných na stránke - https://marketplace.fibaro.com/

Stiahol som si Virtuálne Zariadenie. Čo s ním?

  • Prihláste sa do vašej FIBARO jednotky cez prehliadač a následne kliknite na panel “Zariadenia”.
  • Kliknite v ľavom panely na položku “Pridať alebo odobrať zariadenie”.
  • Následne kliknite na tlačidlo “Import virtuálneho zariadenia”.
  • V otvorenom okne vyberte stiahnutý súbor, ktorý bude automaticky načítaný do riadiacej jednotky.

Pri importovaní Virtuálneho Zariadenia som obržal chybu.

Skontrolujte, či je stiahnuté virtuálne zariadenie kompatibilné s Home Center Lite. Ak je virtuálne zariadenie určené pre Home Center 2 a obsahuje LUA skript na riadiacej jednotke Fibaro Home Center Lite ho nebude možné používať.

Môžem nahrať svoje vlastné Virtuálne Zariadenie na marketplace.fibaro.com?

Samozrejme, po vytvorení profilu na https://marketplace.fibaro.com/ budete môcť vytvoriť svoje vlastné virtuálne zariadenia. Po schválení si budú Vaše zariadenie môcť stiahnuť iný používatelia. Ďakujeme za vašu snahu a podporu tejto komunity.

Čo sú Virtuálne Zariadenie s označením “Fibaro choice” ?

FIBARO si vyberie niektoré z virtuálnych zariadení a po overení môže označiť označenie označením "FIBARO choice". Tým pádom máte zaručené, že virtuálne zariadenie zaručene a spoľahlivo funguje.

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Vyhľadávanie v blogu

Najnovšie názory

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu

Porovnať 0