Z-Wave.me Ďiaľkový ovládač

Z-Wave.me Ďiaľkový ovládač

Z-Wave.me Ďiaľkový ovládač

Zariadenie Z-Wave.me Ďiaľkový ovládač umožňuje kontrolovať a ovládať Z-Wave kompatibilné zariadenia ako napríklad osvetlenie, stmievače svetiel, detektory pohybu, termostaty, atď.

Tento diaľkový ovládač dokáže vytvoriť vlastnú Z-Wave sieť, bez potreby použitia riadiacej jednotky napr. od spoločnosti Fibaro.

V tomto krátkom návode si ale ukážeme ako je možné využiť vlastnosť diaľkového ovládača pracovať pod inou riadiacou jednotkou a teda byť v roli sekundárneho ovládača.

Zariadenie sa vyznačuje jednoduchou obsluhou a podporuje vytvorenie až 7 skupín a 3 rôznych Režimov.

Upozornenie: Pri testovaní sa nám podarilo dosiahnuť stav kedy sme dokázali využiť všetky tlačidlá okrem tlačidiel pre scény (režimy). V prípade, že sa nám to v neskoršom období podarí v riadiacich jednotkách sprevádzkovať, tento návod aktualizujeme.

Duwi remote control

Pridanie diaľkového ovládača do Z-Wave

Proces pridávania zariadení v riadiacich jednotkách Fibaro je každému užívateľovi dobre známy. Takže jednoducho postupuje klikneme na panel Zariadení -> Pridať alebo odobrať zariadenia -> Pridať. Spustí sa nám časový interval, počas ktorého je možné pridať Z-Wave zariadenie. Počas tohto intervalu na zariadení Z-Wave.me Ďiaľkový ovládač pod krytom zariadenia 3 krát v rýchlejšom tempe stlačíme tlačidlo Incl. (Include). V riadiacej jednotke sa nám zobrazí priebeh párovania a na diaľkovom ovládači bude chvíľu LED indikátor blikať na zeleno.

Po pridaní vyzerá ikona zariadenia v systéme Fibaro takto.

Duwi remote control

Následne si ukážeme ako k jednotlivým tlačidlám priradiť vybrané zariadenia. V Pokročilých nastaveniach zariadenia klikneme na položku Nastaviť pridružení.

Duwi remote control

Následne už môžeme vyberať zariadenia pre dané tlačidlá, pričom platí Skupina 2 platí pre Tlačidlo 1 (na diaľkovom ovládači Groups), Skupina 3 platí pre Tlačidlo 2, Skupina 4 pre Tlačidlo 3 a tak ďalej. Pre jednu Skupinu je možné vybrať maximálne päť zariadení, ktoré budete ovládať naraz. Vyzerať to môže napríklad ako na obrázku nižšie. Nezabudnite nastavenia uložiť.

Duwi remote control

Následne je potrebné urobiť Wake-Up = prebudenie diaľkového ovládača aby sa nastavenia zapísali. To sa robí klasicky pod zadným krytom tlačidlom Incl. – treba ho 3 krát rýchlejšie stlačiť. LED indikátor na ovládači zabliká na zeleno a v malom logovacom okne Fibaro Systému budete vidieť, že nastavenia asociačných skupín sa naozaj zmenili.

Duwi remote control 

Po vykonaní wake up = prebudení zariadenia môžete používať diaľkový ovládač na kontrolu a ovládanie zvolených skupín zariadení. Kombináciou ovládania Z-wave prvkov cez riadiacu jednotku a diaľkový ovládač získate ešte viac komfortu.

Kompatibilita s ostatnými riadiacimi jednotkami

Keďže na definovanie jednotlivých tlačidiel (skupín) sa využíva proces asociácie zariadení pomocou nastavení v riadiacej jednotke, zariadenie Z-Wave.me Ďiaľkový ovládač je možné využiť prakticky v každej vyspelejšej riadiacej jednotke ako je Vera Edge, Vera Plus, RaZberry alebo Popp Hub.

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Vyhľadávanie v blogu

Najnovšie názory

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu

Porovnať 0