Čo je Z-Wave Plus?

Čo je Z-Wave Plus?

Z-Wave Plus

Celé Z-Wave Plus portfólio produktov, ktoré ponúkame možete nájsť TU.

Z-Wave Plus™ je nový certifikačný program navrhnutý pre zákazníkov aby vedeli identifikovať produkty, ktoré sú označované ako 'Ďalšia generácia' Z-Wave hardvérovej platformy, taktiež známej ako 500 Séria, 5-ta Generácia Z-Wave – Gen5. Z-Wave Plus certifikačné riešenie je vybraný set rozširujúcich vylepšení a možností, ktoré zvyšujú koncový užívateľský zážitok a spravia Z-Wave inštaláciu ešte rýchlejšiu a jednoduchšiu na inštalovanie a nastavenie.

Z-Wave Plus

Z-Wave viedlo bezdrôtovú domácu automatizáciu od roku 2004 ako bol prvý Z-Wave produkt certifikovaný. S predstavením 'Ďalšej generácie' Z-Wave hardvérovej platformy, Z-Wave rozšírila jej možnosti, zlepšila dosah, predĺžila životnosť batérie, priniesla aktualizáciu prostredníctvom technológie OTA, pridala RF kanály a viac – všetky zariadenia sú spätne kompatibilné s existujúcimi Z-Wave produktami. Tieto vylepšenia ponúkajú obrovské výhody, pokiaľ ide o kratšie a jednoduchšie inštalácie, bohatší profil zariadení a zlepšené samo-uzdravenie a dlhšiu životnosť batérie.


S novým Z-Wave Plus certifikačným programom, Z-Wave Aliancia predstavila nové logo, aby sa dalo rýchlo identifikovať či ide o Z-Wave Plus certifikovaný produkt, a že obsahuje rozšírené schopnosti 'Ďalšej generácie' Z-Wave 500 série. 

 

Z-Wave Plus Vylepšenia

  • Výrazne zvýšený dosah - až do 150 m (von)
  • 50% zlepšenie životnosti batérií
  • 250% väčšia šírka pásma
  • Tri F kanály pre zlepšenie šumovej imunity a vyšej šírky pásma
  • Nové vylepšenie Plug-n-Play Široko-sieťové pridanie
  • Zlepšenie samo-uzdravovania a chybovej tolerancie s vylepšením Explorer Frame
  • Štandardizovaná metóda pre OTA aktualizáciu
  • Zlepšené zachytávanie produktových informácií pre produktovú certifikačnú databázu

 

Z-Wave Plus v Praxi

Vylepšenia Z-Wave Plus zariadení sú skvelým rozšírením Z-Wave a pomôžu vytvoriť robustný, solídny bezdrôtový domáci automatizačný systém. Avšak, mali by ste byť trošku opatrní s očakávaniami – hlavne pri prvých predstavených zariadeniach, ktoré používajú nové funkcie a triedy príkazov platné pre Z-Wave 500 Sériu.

Ak máte kompletný Z-Wave Plus systém, kde všetky zariadenia sú založené na Z-Wave 500 Série čipov, potom by ste nemali mať žiadne problémy. Zariadenia pracujú spolu hladko a dostanete z nich všetky výhody nových vylepšení a funkcií ako sú predlžená životnosť batérií, väčší dosah a zlepšená šírka pásma. Avšak, pravdepodobne nové zariadenia budete používať už s existujúcimi Z-Wave zariadeniami, senzormi a kontrolérmi založenými na čipoch Z-Wave série 300 a 400. Preto by ste mali byť opatrní s očakávaniami.


Životnosť batérií

Životnosť batérie pre Z-Wave Plus zariadenia je výrazne zlepšená oproti predošlým generáciám. Táto vlastnosť sa neprenáša na iné zariadenia v systéme, avšak uvidíte predlženú životnosť batérie ponúkanú Z-Wave Plus zariadenia až do 50% viac ako pri existujúcich zariadeniach.


 

Dosah

Dosah zariadení záleží na iných zariadeniach v sieti. Ak používate mix Z-Wave Plus a existujúcich zariadení, veľmi nepocítite zvýšenie dosahu ponúkaného Z-Wave Plus. Hlavným činiteľom je Z-Wave kontrolér – ak kontrolér nie je Z-Wave Plus potom všetky zariadenia pridané do siete kontroléra sa budú správať ako Z-Wave. To sa stane preto, že Z-Wave Plus je spätne kompatibilné s Z-Wave zariadeniami, keď je zariadenie Z-Wave Plus inštalované so Z-Wave zariadeniami správa sa len ako Z-Wave zariadenie, pretože existujúce zariadenia nevedia komunikovať s využitím Z-Wave Plus príkazov.

 

Ak máte Z-Wave Plus kontrolér, potom môžete vidieť zlepšení dosah Z-Wave Plus, avšak uistite sa, že ostatné zariadenia Z-Wave Plus sú taktiež kompatibilné s kontrolérom. Inak sa budú taktiež správať ako obyčajné Z-Wave zariadenia.

 

 

 

Z-Wave Plus má veľa benefitov a umožňuje vytvoriť robustnejší a bohatší systém. Ako to už býva s novými technológiami, je potrebný čas pre vylepšenia a nové funkcie aby sa stali spoľahlivými a hlavne komfortne používateľnými.

 

Autor 02.12.2015 Návody a Tipy, Z-Wave - Náučné články 0 17772
Štítok: z-wave, z-wave plus

Podobné články

Vera Edge ovládanie zámku Vision ZM1701

Pridanie a nastavenie bezdrôtového zámku na dvere Vision ZM1701 do rozhrania VERA UI7

Zanechajte nám Váš názorZanechajte odpoveď

Vyhľadávanie v blogu

Najnovšie názory

Naposledy navštívené

Žiadne produkty

Menu

Porovnať 0